Home / MAF / Cerita Kecil dari Kang Paino

Cerita Kecil dari Kang Paino

Paino roso sumringah nyawang buah hatinya. Putro kaleh podo dolanan bedungan karo konco-kancane. Dolanan sing soyo suwe soyo ilang, koyo angslupe srengenge ing lingsir sore, alami diganti dolanan anyar zaman now.

oleh: Priyo Joko Susanto
Penggiat kepenulisan di Dusun Njombokan

Zaman now, zaman milenial, zaman naliko bocah-bocah luwih seneng dolanan HP utowo gedget. Bedo karo zaman mbiyen, zaman cilikane Kang Paino sing surosone guyub, regeng, bareng-barang dolanan nang latar.

Kelingan zaman semono, kang Paino nglegewo. Rumongso orang iso ngoyak perkembangan zaman. Ning untunge, nduwe anak loro, iso kanggo tombo kahanann. Saben do bali seko dolan, bocah kekloron pating gedebuk mblebu pawon.

Suasano kuwi sing marahi Kang Paino tansah gumregah, bersemangat tur sumringah  nyawang anak-anak e sehat ben kur do mangan sego lawuh kecap lan uyah. Anake kroso njlemo, nyenengke lan menikmati panganan sak anane.

Sak bubare sore, naliko wengi mulai mili, biasanya Kang Paino nderes Al-Qur’an, moco kitab suci kanti sworo lirih-lirih. Ora adoh seko deweke, anak-anak e podo sinau. Sing mbarep kelas papat, wingi juara 1 entuk beasiswa. Adine iseh kelas siji, yo entuk beasiswa.

Haiyo mujur. Kang Paino rumongso bungah. Merasakan bahagia, adepe mung Kang Paino, kerjane ya kur serabutan. Kadang dadi kenek bangunan, kadang buruh tani, kadang yo kur nganggur. Sedino entuk bayaran 50 ewu wes disyukuri. Cukup nggo urip sak keluarga.

Saking sregep e nyambut gawe opo wae, sak iki Kang Paino lagi madhik-madhik gawe pondasi omah. Rencanane arep ditetuskan munggah, ben to mboko sak boto, orang iso langsung  dadi omah magrong-magrong.

Kang Paino pancen sregep, entuk bayaran seko buruh opo wae, duwite langsung diwenehke Yu Ponirah, bocone sing gemi banget. Iso nggawe pondasi omah kuwi mau yo jalaran, Yu Ponirah sregep nyisihke duwit blonjo. Selain, tentune, jalaran keluarga Kang Paino pancen pinter bersyukur, cerak karo Gusti Allah, ora tau drengki, lan tansah nindakae sholat limang wektu. Keluarga cilik, sing iso diconto.(*)

About redaksi

Check Also

Iki Loh Swasono nek Isuk-isuk Mlaku Nang Mbantul

Isuk tansah iseh adem. Srengenge durong ngetoke raine. dadi suasana iseh ketok peteng.  Ning, aku …

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *