Home / MAF / Meneng-meneng, Pak Imron nduwe Prestasi Okeh

Meneng-meneng, Pak Imron nduwe Prestasi Okeh

Mlebu metu ndeso adalah kegiatan kesehariane. Yoiku nggolek rongsok. Kesibukan kuwi koyo wis biasa, saben dinane ora ono kang istimewa.

Pria kelahiran Blora Jawa Tengah ini, biasa disapa Pak Imron. Tapi ada yang menyebut, namanya Basri.  Piyambake bakul rongsok nang daerah Kulon Progo. Tepate ing daerah Tangkisan, Kokap. Ning jaman isih enom, Pak Imron nduwe okeh prestasi.

Beliau nuturaken bilih piyambake saat iseh enom tau dadi atlet. Olahraga kang digeluti yoiku lari 10 km. Prestasine, tergolong moncer. Salah sijine melu PON tahun 1988 mewakali Jawa Tengah. Rikolo jaman semono,  Pak Imron enthuk medali perak.

Priya kelahiran tahun 1968 kuwi ugo melu kejuaraan-kejuaraan liyane. Dadi, ora mokal yen berbagai sertifikat dikoleksi. Ugo medali sing sak iki tansah dadi crito membanggakan.

Selain berprestasi di bidang olahraga, Pak Imron juga pegawai yang saat  itu, cukup maju. Setelah menjadi atlet, beliaune neruske sekolah lan lulus sekolah SPWK Cilegon. Sak bibir kuwi, langsung ditompo nang perusahaan Krakatau Steel.

Pekerjaan yang membuatnya gemah-ripah itu mengalami masa surut saat  terjadi krismon tahun 1998. Pak Imron termasuk karyawan yang dirumahaken oleh perusahaan. Bar kuwi, beliaune banjur merantau nang Sumatra. Pak Imron ditompo kerja nang perusahaan kelapa sawit.

Udo koro pitung tahun nang Sumatera, Pak Imron banjur mutuske pulang kampung. Iku rikolo tahun  2005. Balek kampung netep nang Kaligondang. “Lah kuwi biyen prestasiku, lumayan akeh, ra ketang saiki mung bakul rongsok,” jare Pak Imron, bapak beranak satu, sambil menuturkan rezeki akeh sitik disyukuri sing penting halal lan berkah.(priyo)

About redaksi

Check Also

Ben dadi Juara Voli, Mbengi-mbengi Kerja Bakti

Mbengi ing tlatah Jombokan tansah bungah. Howone nang awak yo adem, malah saking ademe ngasi …

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *