Home / MAF / Ndedongo Naliko Udan

Ndedongo Naliko Udan

Yen wektu wingi, awan tansah peteng, menggumpal, sumuk rasane. Gerah banget kepengin copot baju. Ning wiwit sak iki, banyu langit sitik-sitik turun membuat lega hati ini. Panas pun mulai reda, berganti angin sing teko boko alon-alon terus banter.

Sak banjure, udan deres mulai menerpa bumi ini. Wwong podo ngeyup, sementara pemakai kendaraan bermotor berhenti memasang mantornya.

Yo kuwi gambaran sekilas ketika hujan turun. Hujan kuwi sak donge rejeki saking Gusti Allah sing seko langit. Manfaat hujan membuat tumbuh-tumbuhan tumbuh, membersihkan pekarangan lan sak liya liyane.

Mulo seko kuwi awake dewe ora oleh gresulo menowo udan teko. Malah, awake dewe dianjuraken moco do’a allahuma soyiban nafi’an sing artine ya allah semoga hujan ini bermanfaat.

Menawi udan kuwi deres lan dikhawatire ono beboyo, awake dewe dianjuraken moco do’a allohuma haawailana wa laa’ailana ingkang artosipun ya allah turunkan hujan disekitar kami,bukan untuk merusak kami.

Udan kuwi berkah saking langit,mulakno awake dewe okeh okehe bersyukur menawi onten hujan,bahkan merupakan waktu mustajab menawi kito dungo diwaktu hujan turun.

Mugo mugo awake dewe iso ngamalake sunnahe utowo do’a menawi udan ingkang dicontoke kanjeng nabi.(maspriyo)

About redaksi

Check Also

Meneng-meneng, Pak Imron nduwe Prestasi Okeh

Mlebu metu ndeso adalah kegiatan kesehariane. Yoiku nggolek rongsok. Kesibukan kuwi koyo wis biasa, saben …

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *