Home / Uncategorized / Ini Tentang Kita…

Ini Tentang Kita…

Indonesia kuwi pancen okeh kekayaane. Kadi kekayaan tambange, kekayaan budayane, hingga kekayaan wisatane.

Dari Sabang sampai Merauke pun penuh dengan kekayaan. Sampai salah satu grup band legendaris kita Koes Plus menuliskan lirik menarik bahwa negeri kita itu,  bukan lautan tapi kolam susu, sampai tongkat kayu jadi tanaman. Itu, untuk gambarake betaka kaya lan subure bumi indonesia.

Begitupun dengan wisata alame, kadi wisata laut tekan wisata pegununganipun. Dienggo conto wae, Karimun Java nang laut utara Jawa Tengah. Utowo, Raja Ampat nang Papua , Goa Gong nang Pacitan lan sak liya liyane.

Nang Jogja yo ono. Sepanjang pantai pantai nang Gunung Kidul, tekan Kaliurang, Parangtritis, utowo Pantai Kuwaru. Kabeh edi lan nengsemake ati.

Ngulon sitik yo okeh, tepate nang Kulon Progo. kabupaten sing nduwe bandara anyar Ygyakarta Internasional Adikarto niku, sak donge yo okeh wisata ingkang  sampun misyuwur.

Kadi Waduk sermo, Kalibiru,tekan wisata alam pegunungan Menoreh. Kadi Gunung Jeruk, Girigondo lan sak liya liyane.

Wisata alam pegunungan menoreh pun bak pegunungan bukit barisan di Sumatera. Tak kalah, hanya kurang ditata dan dipromoseke. Mugo-mugo pemerintah Kabupaten Kulon Progo bener-bener iso mengelola aset alam  lan didadeke komoditas wisata.(priyo)

About redaksi

Check Also

Pak Panewu Kalibawang lantik Penjabat Kades Banjarasri

Kalibawang, Kabarno.com – Masa Jabatan Kepala Desa Banjarasri F. Edy Riyanta, S.Pd hari ini Jum’at, …

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *